About Us

About CAST-NC : The Chinese Association for Science and Technology - NC Chapter (The Triangle Area Chinese American Professional Society) is registered in North Carolina as a non-political, non-profit organization and achieves its objectives by sponsoring professional exchange activities; organizing meetings and producing publications devoted to science and technology; and conducting fund raising activities to support its mission. All activities will be in conformity with the local, state and federal regulations. The Society's members are professionals in the fields of scientific research, technology development, educational teaching, finance, business management, law and social science, as well as other professionals and students.

中国旅美科技协会北卡分会简介 中国旅美科技协会北卡分会(简称北卡科协)于2000年在北卡州罗利市(Raleigh, NC)成立,是在美国北卡州注册的非政治性、非赢利性的机构。北卡科协是旅美科技协会中最活跃和最具影响力的分会之一,它设在享有盛名的高科技及高等学府区—北卡州三角区科技园。 北卡科协至2000年成立以来迅速发展壮大,目前拥 有会员近两百名。这些会员绝大部分拥有硕士或博士学位,其专业领域包括科学、技术、工程、教育、商业、法律、医学等学科。许多会员目前任职于本地的知名高等学府如杜克大学、北卡大学和北卡州立大学,以及举世闻名的商业巨擎如GSK(葛兰素)、IBM、思科、北方电讯、朗迅科技、GE(通用电气)以及SAS等。会员的专业背景涵盖了广泛的领域,包括信息技术、制药、生物工程、环境科学、工程学、农业、自然资源及企业管理等。 北卡科协每年组织或参与组织的主要社区活动包括北卡科协的年会、面向华人同胞的各项讲座、夏天的野餐活动、北卡州华人社区春节联欢晚会等。北卡科协每年都组织部分有志于回国创业的会员回国考察访问。考察活动得到了教育部春晖计划、国务院侨办、各地方政府以及中国驻美大使馆科技处的大力支持。此外,北卡科协还参与组织许多其他的社区活动,如为四川地震受难者募捐等活动。 在新的一年里,北卡科协将继续组织会员回国参观考察,同时大力引进国内的招聘、科技交流访问团来北卡组织招聘活动,介绍国内的发展情况和机遇,为有意回国发展的朋友创造机会。 欢迎广大朋友积极参与北卡科协的活动,支持北卡科协的发展,共同为中美之间的科技、文化交流贡献自己的一份力量!

北卡科协历任董事会主席:庞涛(2011-2012)、黄伟师(2012-2013)、陈剑文(2014-2016)

北卡科协历任会长:李百炼(2000-2004)、夏育陆(2004-2006)、胡晖(2006-2008)、吴湘玥(2008-2009)、庞涛(2009-2011)、郭旭光(2011-2013)、黄伟师(2013-2015)、向凌(2015)、娄玉(2015-2016)、陆俊杰(current)。

A few quick links on CAST-NC: